Nyhetsarkiv

NYHETSARKIV

Här hittar du äldre nyheter som inte längre får plats på startsidan.

LAK får ny specialklubb från och med 1 januari 2024


Vi har den glädjande nyheten att meddela ovanstånde. SKK's kvarnar har efter lång tid malt klart och tagit ett beslut i frågan angående byte av specialklubb. Vi kommer från årsskiftet att tillhöra Svenska Dvärghundsklubben, SDHK.


Föreningskommitténs beslut finns att läsa på denna länk, i vilken ni finner väsentlig information.


Vi gläder oss och ser framtiden an samt tackar SvKTR för den tid som varit. 


Frågor runt specialklubbsbytet besvaras ENDAST per mail till ordforande@lhasaapsoklubben.se


Topplistan för årets utställningshundar 2023 är färdigräknad 

Årets lhasa apso!

Härmed har vi äran att gratulera År 2022's mestvinnande lhasa apso - utställning. Vinnaren är

KBHV-22 SE V-22 Törnberget’s Hot Stuff 

Ägd och uppfödd av Maria och Matilda Thörnfeldt i Borlänge


Fler hundar hittar ni här

Ett stort GRATTIS till fantastiska framgångar i ringen!

Topplistan 2022

Årets topplista för våra vackra utställningshundar är färdigräknad. Kika på den här

Årsmöteshandlingarnafinns nu publicerade under"Årsmötesprotokoll" på våra medlemssida(inloggning krävs). Protokollet är nu justerat och finns på plats (mars 2023)

Ringräven 2022

Våra egna utställningar i Vänersborg och Ransäter finns nu uppladdade tillsammans med många fler

(2022-11-17)

14 februari 2022 överfördes 1800 kr till Röda Korsets insamling för de krigsdrabbade i Ukraina. Det går bra att sätta in fler bidrag som går till samma ändamål.

Uppdaterat domarkompendium

finns nu uppladdat

Klicka här

(20 oktober 2021)

Ringräven 2021

Fem nya utställningar från 2021 tillagda

(2022-04-13)

Vårt nyreviderade RAS

finns nu uppladdat

Klicka här

(23 september 2021)

Här har vi vinnarna i höstens fototävling

Klicka på dokumentet nedan så ser ni alla fina bidrag

2020/12

2020/10

Lottdragning


Kommer ni ihåg att vi hade en utlottning av en väska med LAKs logtype för dom som betalat in medlemsavgiften senast den 15 februari? Av olika anledningar blev inte lottdragningen av, men...

I går skedde lottdragningen. Bifogar en film där Anki, min vännina drar lotten - vinnare blev Bodil Sartoft!

Grattis Bodil!

//Kristina - Ordförande


P.S Filmen av själva lottdragningen blev tyvärr för stor för hemsidan. Det fick bli en skärmdump iställe

Höstpromenad i Slottsskogen


Vi blev några stycken som strålade samman i Slottskogen idag. Nästa gång finns det plats för fler! Men vi hade trevligt och efter en promenad bland sälar, pingviner, grisar, getter, får, russ och en massa människor (där vi väckte stor uppmärksamhet) och alla hundarna uppförde sig exemplariskt, avslutade vi med välförtjänt fikastund. Jättetrevligt att stifta nya bekantskaper!

3 oktober 2020


PRA4 - gentest


Vi har haft en dialog med Avdelningen för avel och hälsa på SKK angående vilka laboratorium vi kan testa våra hundar för PRA4 hos. I dagsläget är det Genoscoopers produkt MyDogDNA (där PRA4 ingår som en del i panelen) som kan registreras samt

Animal DNA Diagnostics i Storbrittanien.

2020/09

LAK MedlemsNytt

Nummer 3 2020 kommer skickas ut till våra medlemmar i dagarna. Hittar ni inte det i er inkorg i mailen. Titta även i "skräpposten", då den kan ha hamnat där.

Ta hand om er!

(14 sept 2020)


LAK promenad/träff i Slottsskogen - Göteborg


Hej alla Lhasa Apso ägare och andra nyfikna på rasen, som bor i Göteborgstrakten (man får ju givetvis bo annorstädes också).


En promenad/träff planeras 3/10 kl 12.00 i Slottsskogen. Lite beroende på väder, så vet vi inte riktigt vad vi planerar, men en promenad och lite gott tjôt får vi ju alltid till! Låter det kul så hör gärna av dig till Fanny Jonsson eller mig Kim Foss Johansson så vi kan kan planera vidare och ge närmre platsinstruktion. Du behöver inte vara medlem för att ansluta, men självklart hälsar vi dig hjärtligt välkommen att bli medlem.


Självklart följer vi Corona-rekommendationer om avstånd, är man sjuk är man hemma, och max 50 personer. Ja ni kan ju drillen vid det här laget

Hoppas att ni hakar på!

2020/07

T.R.I.N-träff


Den 19 juli var det TRIN träff uppe i Piteå. Det var åtta vuxna och tre barn med. Det var tipspromenad och grillning tillsammans. Solen sken och glatt humör. Hoppas alla har en fin sommar!


AHT i konkurs

Idag den 3 juli 2020 nåddes vi av nyheten att Animal Health Trust i Storbritannien gått i konkurs och har nu stängt ner. Läs mer här!


Som det ser ut idag är det Genoscoper i Finland som kan förse oss med DNA-testning för PRA4 (MyDogDNA), i kontakt med SKK meddelar de att de kommer att registrera resultat vi får härifån. Hemsidan kommer att uppdateras med korrekta länkar och information runt detta när vi vet mer.


2020/07 (uppdaterad 4 augusti 2020)

2020/06

Tio-i-topp listan 2019 - Rosetterna och diplomen


2019 års tio-i-topp rosetter och diplom befinner sig hemma hos mig. Att sända ut alla diplom och rosetter kostar en hel del. Det är inte bara att stoppa ner i ett kuvert och posta, dessa skall helst läggas i en kartong alt lindas in i silkespapper med stöd. Vi vill ju att dessa skall vara fina när ni får dom. Klubben har ju trots allt betalat en hel del för dessa rosetter och diplom. Portot för att sända är ju tyvärr inte gratis på långa vägar…….

Klubbens pengar är medlemmarnas pengar och det är viktigt att vi förvaltar dessa väl. Under året kommer vi inte att få några intäkter att tala om och vår verksamhet kostar pengar även om vi inte gör något speciellt (fasta kostnader, bank, försäkring, etc).

Vi kan ju tyvärr inte svara på hur länge detta corona-läget varar, så jag vet m.a.o. inte när vi kan dela ut dessa, men dom är i tryggt förvar kan jag säga.
En del längtar efter sina rosetter och diplom och i dagsläget har vi löst det genom att mottagaren stått för portot (och jag för emballaget).
Kontakta mig om du känner att nu vill jag ha din rosett eller diplom, så sänder jag den till dig mot portokostnad.
Med vänlig hälsning
Kristina Tervonen
Ordförande Lhasa Apso klubben
Kristina.tervonen@icloud.com

2020/05

För dig som medlem i Svenska Lhasa Apso klubben


Söndagen den 17 maj, kl 19:00 Vi hälsar dig hjärtligt välkommen till webinaret ”I huvudet på en domare” med den välkände domaren, uppfödaren och hundprofilen Mikael Nilsson.


Ett webinar är en föreläsning som du deltar på via din dator, platta eller telefon, hur enkelt som helst, registrera dig genom att trycka på länken och följ instruktionerna. När det är dags sätter du dig med en kopp kaffe och lyssnar på föreläsningen. Du loggar in dig via en länk som du kommer få via e-mail. Föreläsningen ”I huvudet på en domare” ger en intressant inblick i hur det är från ringens mitt. Detta är lärorikt och intressant att ta del av för alla utställare. Mikael Nilsson är pudeluppfödare med kennelnamnet Kudos, han är domare för ett 100-tal raser och håller många handlerkurser och träningar för klubbar och i egen regi, Mikael Nilsson Showdogs.


Vi hoppas att du som medlem ser detta som ett intressant, gratis erbjudande att göra någonting positivt, nu när det mesta ställs in. Vi går online för våra medlemmar! PS. Anmäl dig så snart som möjligt – Mikael kommer att sända dig en länk så att du kan koppla upp dig.


Anmäl dig till föreläsningen genom att klicka här

2020/04

2020/04

INSTÄLLDA UTSTÄLLNINGAR

UNDER HELA ÅR 2020


Då SKK har ställt in all klubbverksamhet till åtminstone den 31 augusti 2020 pga rådande omständigheter och direktiv, så har styrelsen beslutat att ställa in samtliga klubbens utställningar i år.


Vi  hoppas att situationen kommer att lätta så att vi får ta nya tag år 2021.

Topplistorna kommer att bli vilande i år.


2020/04

NY STYRELSE


Kontaktuppgifter till den nya styrelsen hittar du här.

2020/03

2020/03

INSTÄLLDA UTSTÄLLNINGAR

I TÅNGA HED OCH PITEÅ


Då SKK har ställt in all klubbverksamhet till åtminstone den 31 maj 2020 pga rådande omständigheter och direktiv, så är utställningarna i Tånga Hed och Piteå inställda.

Resterande utställningar återkommer vi om, när vi vet vad som gäller framöver. Om situationen håller i sig kommer topplistorna att bli vilande i år.


2020/03

NY SIDA


Allt som rör utställningar samt andra tävlingsgrenar som till exempel rallylydnad har flyttat och ligger nu under en ny sida som heter Tävling som du hittar i menyn.


2020/03

ÅRSMÖTE 2020


NYTT - Borlänge är tillagd som knutpunkt. Du hittar nu kontaktperson för varje knutpunkt på årsmötessidan. 

Sidan är uppdaterad med lokaler för Sundsvall,  Piteå, Eskilstuna & Göteborg. Samt information om SvKTRs fullmäktige.


2020/03

ANGÅENDE ÅRSMÖTET SAMT

UTSTÄLLNINGARNA I TÅNGA HED & PITEÅ


Styrelsen har haft ett extra styrelsemöte under kvällen och där beslutat att årsmötet kommer hållas som planerat den 21 mars kl 13:00 per telefon. Detta då vi inte förväntas bli så många personer vid varje knutpunkt. Däremot förväntar vi oss att alla medlemmar följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer och stannar hemma vid minsta symptom på sjukdom, samt håller god handhygien.


Vidare vad gäller utställningarna i Tånga Hed och Piteå är vår plan att genomföra dessa, då de arrangeras utomhus. Styrelsen har beslutat att om läget förändras, och vi tvingas ställa in utställningarna, så kan du spara din anmälningsavgift och använda den på någon av våra andra utställningar under året, alternativt får du tillbaka anmälningsavgiften. Om du skulle bli sjuk på utställningsdagen så betalar klubben tillbaka anmälningsavgiften.

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen


2020/03

RALLYLYDNADSRESULTAT


Du vet väl att du gittar rallylydnadsresultat på denna sida?

2019/10

TOPPLISTAN ÄR UPPDATERAD


Topplistan är nu uppdaterad med resultat till och med Sundsvall NAT den 12 oktober.


2019/12

2019/12

RESULTAT TOPPLISTAN 2019


Resultat för 2019 års topplista hittar du här.

Stort grattis till alla vinnare och placerade!


2019/12

CHAMPIONATSGALLERIET ÄR PÅFYLLT


Nu är championatgalleriet påfyllt med flera fina champions!


Vill du också vara med? Skicka in din bild tillsammans med titel samt namn och regnummer på hunden till hemsida@lhasaapsoklubben.se2019/12

VI BJUDER PÅ FIKA!


Kom och fika tillsammans med oss på Stockholm Hundmässa den 14 december. Vi bjuder på enklare fika efter bedömningen.


2020/01

2020/01

FÖRLÄNGT MANUSSTOPP ÅRSBOKEN 2019


Nu finns möjlighet för dig som inte hunnit skicka in annons till Årsboken. Sista manusstop är framflyttat till den 31 januari och det kostar endast 400 kr för en A5 helsida i färg!

För att Årsboken ska fortsätta att existera så gäller det att vi hjälps åt att få in annonser, både så att den blir fylld med intressant material och bidra ekonomiskt då den är kostsam att trycka upp. Men vi hoppas att vi alla kan hjälpas åt att få den i vår brevlåda även i framtiden. Skicka in din annons till arsbok@lhasaapsoklubben.se


2020/01

MEDLEMSBLAD JANUARI


Nu har medlemsbladet för januarir gått ut på mail till alla medlemmar. Du kan även läsa det på medlemssidorna.2020/01

UTSTÄLLNINGAR 2020


Nu finns annonser för alla våra utställningar under 2020 att läsa på respektive utställnings sida som du hittar under LAKs utställningar.2020/01

ÅRSMÖTE 2020


Kommer att ske den 21 mars kl. 13.00 med knutpunkterna Piteå, Sundsvall, Eskilstuna & Göteborg. Mer information om plats kommer lite senare, och all info kommer att publiceras här.

2020/02

2020/02

ÅRSMÖTE 2020


Sidan är uppdaterad med lokaler för Sundsvall,  Piteå, Eskilstuna & Göteborg. Samt information om SvKTRs fullmäktige.


2020/02

NYTT LÖSENORD


Medlemssidorna är nu uppdaterade med ett nytt lösenord. Du hittar det i ditt välkomstmail, som nu har gått ut till alla medlemmar.


2020/02

TOPPLISTAN 2019


Om din hund placerat sig på plats 4 till 10 har du möjlighet att köpa en rosett. Mer info hittar du här!

2019/10

2019/09

2019/10

TOPPLISTAN ÄR UPPDATERAD


Topplistan är nu uppdaterad med resultat till och med Sundsvall NAT den 12 oktober.


2019/09

MEDLEMSBLAD SEPTEMBER


Nu har medlemsbladet för september gått ut på mail till alla medlemmar. Du kan även läsa det på medlemssidorna.


2019/09

PM FÖR T.R.I.N.


PMet hittar du här!


2019/09

TOPPLISTAN 2019


Nu är topplistan uppdaterad med resultaten ifrån Ransäter, Svenstavik, Ronneby, Askersund, Eskilstuna, Överkalix, Norrköping, Ljungskile & Märsta. Du hittar den som vanligt på sidan Topplistan!

2019/08

2019/08

ANMÄLAN TILL T.R.I.N. ÄR ÖPPEN


Dags att anmäla till årets T.R.I.N!

Utställningen är inofficell och öppen för alla hundar av rasen Lhasa Apso, Shih Tzu, Tibetansk Mastiff, Tibetansk Spaniel & Tibetansk Terrier. Du behöver inte vara medlem i en rasklubb för att delta i utställningen.


Du hittar mer info här.

2019/07

2019/07

DNA-TESTADE LHASA APSO


Du hittar hundar som DNA-testade för PRA4

den här sidan!

Nu är det påfyllt med nya testresultat.


Saknas din hund?

Skicka in blanketten med testresultatet till hemsida@lhasaapsoklubben.se

2019/06

2019/07

DNA-TESTADE LHASA APSO


Du hittar hundar som DNA-testade för PRA4

den här sidan!

Nu är det påfyllt med nya testresultat.


Saknas din hund?

Skicka in blanketten med testresultatet till hemsida@lhasaapsoklubben.se


2019/06

SISTA ANMÄLNINGSDAG SALA


Sista anmälningsdag till utställningen i Sala 20 juli går ut fredagen den 5 juli.

Anmäl här!


2019/06

TOPPLISTAN 2019


Nu har halva utställningsåret gått! Denna gång publicerar vi även de hundar som ligger strax utanför placering. Hur ligger din hund till på topplistan?


Passa på att kvalificera dig och tävla om stora poäng på någon av våra kvarvarande utställningar i Piteå och Sala!

Anmäl här!


2019/06

MEDLEMSBLAD JUNI


Nu har medlemsbladet för juni gått ut på mail till alla medlemmar. Du kan även läsa det på medlemssidorna.


2019/06

CHAMPIONATGALLERIET & BILDER IFRÅN UTSTÄLLNINGAR


BIR & BIM samt andra resultat ifrån utställningar hittar på denna sida.


Nu är championatgalleriet påfyllt med flera fina champions!

Vill du också vara med? Skicka in din bild tillsammans med titel samt namn och regnummer på hunden till hemsida@lhasaapsoklubben.se


2019/05-

2019/05

PM TÅNGA HED


PM för utställningen på Tånga Hed den 2 juni hittar du på utställningens sida.

2019/05

CHAMPIONATGALLERIET


Nu är championatgalleriet påfyllt med flera fina champions!


Vill du också vara med? Skicka in din bild tillsammans med titel samt namn och regnummer på hunden till hemsida@lhasaapsoklubben.se


2019/04

TOPPLISTAN 2019


Nu är topplistan uppdaterad med resultaten ifrån Västerås och Lidköping. Du hittar den som vanligt på sidan Topplistan!

2019/05

SISTA ANMÄLNINGSDAG!


Den 13 maj är sista chansen att anmäla till utställningen på Tånga Hed den 2 juni! 

Varmt välkommen!

2019/04-

2019/04

DOMARBYTE TÅNGA HED


Pga dödsfall i familjen så är det domarbyte på vår inoff på Tånga. Ny domare blir Gabriele Feldmann ifrån Schweiz, vars hjärta klappar extra för våra Tibetanska raser.

Dags att anmäla om du inte redan gjort detta, hjärtligt välkomna!


2019/04

UTSTÄLLNINGSRESULTAT


Utställningsresultat för LAKS utställning i Sundsvall tillsammans med bilder hittar du på utställningens sida. Stort tack till alla som hjälpte till!


Resultat för Svensk Vinnare 2019 hittar du på sidan utställningesresultat.

2019/04

PM SUNDSVALL


Du hittar PMet till utställning i Sundsvall den 20 april här.


2019/04

TOPPLISTAN 2019


Nu har den första topplistan för året kommit ut. Du hittar den som vanligt på sidan Topplistan!

2019/04

UTSTÄLLNINGSRESULTAT


Utställningsresultat för Malmö INT samt Eskilstuna SvKTR hittar du på sidan utställningsresultat.

2019/04

SISTA ANMÄLNINGSDAG!


Imorgon den 3e april är sista chansen att anmäla till Sundsvallsutställningen den 20 april! Alla deltagare får en deltagarpåse fylld med saker ifrån bla PrimaDog och Nicks!

Varmt välkommen!

2019/04

CHAMPIONATGALLERIET


Nu är championatgalleriet påfyllt med flera fina champions!


Vill du också vara med? Skicka in din bild tillsammans med titel samt namn och regnummer på hunden till hemsida@lhasaapsoklubben.se


2019/03-

2019/03

NY KULL PÅ VALPHÄNVISNINGEN


Nu hittar du en ny valpkull på valphänvisningen. Valparna är födda den 25 februari och uppfödare är Becciebus kennel. Mer information samt kontaktuppgifter hittar du på den här sidan.


2019/03

MEDLEMSBLAD 2019


Nu har medlemsbladet för mars gått ut på mail till alla medlemmar. Du kan även läsa det på medlemssidorna.

2019/03

ÅRSBOKEN 2018


Efter väldigt många timmars jobb är det alldeles snart dags för årsboken 2018 att gå i tryck! Vi kan däremot inte i nuläget skicka ut boken till alla som var medlem under 2018, eftersom ni ännu inte godkänt att vi hanterar dina personuppgifter. I och med införandet av GDPR måste även ideella föreningar ha ert godkännande. Vi ber dig som ännu inte godkänt att göra detta så snart som möjligt. Det enda du behöver göra är att fylla i formuläret på hemsidan.

2019/02-

2019/02

MEDLEMSBLAD 2019


Nu har medlemsbladet för februari gått ut på mail till alla medlemmar. Du kan även läsa det på medlemssidorna.

2019/02

CHAMPIONATGALLERIET ÄR PÅFYLLT


Nu är championatgalleriet påfyllt med flera fina champions!


Vill du också vara med? Skicka in din bild tillsammans med titel samt namn och regnummer på hunden till hemsida@lhasaapsoklubben.se

2019/02

MEDLEMSSIDORNA ÄR UPPDATERADE


Sidorna Ringräven, Styrelseprotokoll och Reportage är nu uppdaterade.

2019/01-

2019/01

UTSTÄLLNINGEN I PITEÅ 12 JULI


Tack vare er fantastiska medlemmar så kan vi anordna Piteå utställningen i år!


Boka in fredagen den 12 juli, plats Sjulnäs, Piteå Utställningen kommer anordnas på eftermiddagen/kvällen. Domare blir Vanessa Williams-Wegmann ifrån England.

 

Vår utställning arrangeras i samband med SvKTRs utställning den 13 juli och Södra Norrbottens Kennelklubb internationella utställning den 14 juli.

2019/01

CHAMPIONATGALLERIET ÄR PÅFYLLT


Nu är championatgalleriet påfyllt med flera fina champions!


Vill du också vara med? Skicka in din bild tillsammans med titel samt namn och regnummer på hunden till hemsida@lhasaapsoklubben.se

2019/01

MEDLEMSKAP 2019


Nu är det dags att förnya ditt medlemsskap för 2019. Även du som är ny i klubben är varmt välkommen!


Att bli medlem är enkelt!

Du fyller i formuläret på sidan Bli Medlem och sen betalar du in medlemsavgiften på antingen swish eller bankgiro.

2018/12-

2018/12

NY VALPKULL PÅ VALPHÄNVISNINGEN


Nu hittar du en ny valpkull på valphänvisningen. Valparna är födda den 2 december och uppfödare är Yangadoo's kennel. Mer information samt kontaktuppgifter hittar du på den här sidan.

2018/12

HÄLSOPROGRAM FÖR PRA


Snart har vi hälsoprogram nivå 1 gällande både ögonlysning samt DNA-test.

Det betyder alltså att snart kommer både ögonlysningsresultat och resultat från DNA-testet att kunna registreras på hunddata. LAK rekommenderar att man ögonlyser innan första parning, vid 6 års ålder samt vid 8-9 års ålder, då man kan upptäcka flera olika sjukdomar med hjälp av ögonlysning. Samt att man DNA-testar sin hund för PRA4.


Läs mer

2018/12

RESULTAT TOPPLISTAN 2018


Resultat för 2018 års topplista hittar du här.

Stort grattis till alla vinnare och placerade!

2018/12

MEDLEMSBLAD DECEMBER


Nu har medlemsbladen skickats ut på mail till de medlemmar vi har en emailadress till. Saknar du ditt mail? Hör av dig till oss på facebook eller mail medlem@lhasaapsoklubben.se

Medlemsbrevet kommer gå ut på post till de som ej har emailadress under nästa vecka.


Du kan även läsa det på medlemssidorna.

2018/12

NY VALPKULL PÅ VALPHÄNVISNINGEN


Nu hittar du en ny valpkull på valphänvisningen. Valparna är födda den 2 december och uppfödare är Yangadoo's kennel. Mer information samt kontaktuppgifter hittar du på den här sidan.

2018/12

UTSTÄLLNINGSRESULTAT


Resultatet för årets sista utställning Svensk Vinnare 2018 på Stockholms Hundmässa finns på sidan utställningsresultat.

Det var jättekul att så många ville stanna kvar och fika med oss!

Vill du börja planera inför nästa år så fylls det på med fler domare i  utställningskalendern allt eftersom domarlistorna publiceras.

2018/12

PITEÅUTSTÄLLNINGEN 2019


Vi behöver hjälp för att kunna anordna utställningen i Piteå och söker därför en arbetsgrupp!


Du behöver inte bo i närheten, men du får väldigt gärna planera att åka upp och hjälpa till med att tex ställa i ordning ringen, se till att alla priser är på rätt plats, hjälpa till att välkomna alla utställare med mera. Vi hoppas kunna anordna utställningen i juli.


Du som vill hjälpa till kan kontakta Lisa Lundberg på lilu0046@hotmail.se senast den 15 januari.

2018/12

HÄLSOPROGRAMMET GÄLLANDE PRA ÄR SÄNKT TILL NIVÅ 1


Läs mer på sidan Avel & Hälsa.

2018/11-

2018/11

ANNONS I ÅRSBOKEN


Torsdagen den 15 november är sista dagen att boka och betala din annons i årsboken till ett billigare pris!

 

Du betalar endast 150 kr för en halvsida och 200 kr för en helsida, ordinariepris är 250 kr halvsida och 300kr helsida.

Betalning sker till bankgiro 5413-1883 eller via

swish 123 122 92 28

Märk betalningen med annons årsbok.

2018/11

MEDLEMSBLAD NOVEMBER


Nu har medlemsbladen skickats ut på mail till de medlemmar vi har en emailadress till. Saknar du ditt mail? Hör av dig till oss på facebook eller mail medlem@lhasaapsoklubben.se

Medlemsbrevet kommer gå ut på post till de som ej har emailadress under nästa vecka.


Du kan även läsa det på medlemssidorna.e

2018/10-

2018/10

UTSTÄLLNINGAR 2019


Information om utställningarna i Sundsvall 20 april 2019 och Tånga Hed 2 juni 2019 hittar du på respektive utställningssida. Anmäler till utställningarna gör du som vanligt på denna sida.

2018/10

NY CHAMPION


Ny champion i Championatgalleriet. Stort grattis!

Vill din hund också vara med? Gammal som ny titel - skicka din bild tillsammans med titel samt namn och reg nummer på hunden till hemsida@lhasaapsoklubben.se

2018/10

UTSTÄLLNINGSRESULTAT


Nya bilder ifrån utställningar hittar du på Utställningsresultat bilder. Stort grattis till alla fina resultat!

2018/10

DNA-TESTADE LHASA APSO


Du hittar hundar som DNA-testade för PRA4

den här sidan!

Nu är det påfyllt med nya testresultat samt valpar vars båda föräldrar har fått resultatet CLEAR.


Saknas din hund?

Skicka in blanketten med testresultatet till hemsida@lhasaapsoklubben.se

2018/10

RESULTAT RALLYLYDNAD


Du hittar resultat i rallylydnad på denna sida!

2018/09-

2018/09

TÄVLINGSRESULTAT


Vinnare av bildtävlingen och halsbandet ifrån Fia Gustavsson blev Bodil Sartoft.


Vinnare av en påse foder ifrån PrimaDog för de som blev medlem mellan 1 juni och 31 augusti blev

AnneMarie Matzon & Eva Forsberg.


Stort grattis till er!

2018/09

TOPPLISTAN


Topplistan och utställningsresultat är nu uppdaterat med resultat ifrån Eslöv, Tibethund i Upplands Väsby & Sundsvall. Du hittar topplistan här, utställningsresultaten här.

2018/09

LOTTERIET ÄR UPPSKJUTET


Vi återkommer med mer information när det är dags!

2018/09

MEDLEMSBLAD SEPTEMBER 2018


Medlemsbladet har nu anlänt ner i din inkorg!


Om vi inte har din e-mailadress kommer det att finnas i din postlåda om några dagar. Du kan även läsa det på hemsidan, du hittar det på medlemssidornas startsida.

2018/09

NY KULL PÅ VALPHÄNVISNINGEN


Nu finns det valpar ifrån Gollewoogs kennel och Törnbergets kennel som söker nya hem. Information och kontaktuppgifter till uppfödaren hittar du här!

2018/08-

2018/08

TOPPLISTAN


Topplistan är nu uppdaterad med resultat ifrån Ljungskile & Visby!

2018/08

NY KULL PÅ VALPHÄNVISNINGEN


Nu finns det valpar ifrån Törnbergets kennel som söker nya hem. Information och kontaktuppgifter till uppfödaren

hittar du här!

2018/07-

2018/07

SEMESTER


Nu har vår kassör & webmaster semester, vilket gör att det kan ta lite längre tid än vanligt att få svar på meddelanden och mail.

2018/07

TÄVLINGSDAX!


Du kan vinna ett egen designat halsband ifrån Fia Gustavsson som har varit fantastiskt snäll och skänkt vinsten!

Du tävlar med bilder, varje bild är en lott.

Skicka din bild till hemsida@lhasaapsoklubben.se

innan den 31 augusti! Mer info hittar du här!

2018/07

DASHING DOGS


https://dashingdogs.se/

På vår sponsor Dashing Dogs hemsida får du 10% rabatt på ditt köp om du anger koden LHASA !

På hemsidan hittar du det mesta som är bra att ha, och ännu mer som du vill ha!

De säljer även mat och och (i alla fall här hemma) favoritgodiset ifrån PrimaDog Sverige

2018/07

LOTTERI & AUKTION I ÖREBRO


Spara lite extra plats i bilen! Vi kommer att sälja lotter med fina priser, och i pauserna håller vi auktion och det kommer även att vara utlottning på katalogen.


På auktionerna kan du buda på en tavla ifrån Sollans Konst värde 2500 kr, superbra produkter ifrån Botaniqa sponsrat av Gisslén DogCare och en fin bädd sponsrat utav CityPet.


Lotterna på lotteriet kostar 10 kr styck.

2018/07

TOPPLISTAN


Topplistan är nu uppdaterad och vi har en ny totalledare! Den hund som får flest poäng under året kommer att få ett fint pris.

2018/07

RESULTAT TVÅÅKER & PITEÅ


Resultat ifrån Tvååker 6-7 juli och Piteå 13- 15 juli hittar du på utställningsresultat.

Bilder ifrån Piteå utställningen hittar du här eller på facebook.

2018/07

TÄVLINGSDAX!


Du kan vinna ett egen designat halsband ifrån Fia Gustavsson som har varit fantatiskt snäll och skänkt vinsten! Du tävlar med bilder, varje bild är en lott.

Skicka din bild till hemsida@lhasaapsoklubben.se innan den 31 augusti! Mer info hittar du här!

2018/07

SAKNAR DU TILLGÅNG TILL MEDLEMSSIDORNA?


Kan du inte logga in på medlemssidorna på hemsidan? Då saknar vi förmodligen din mailadress!


Kontakta vår kassör Johanna Magnusson kassor@lhasaapsoklubben.se så ordnar vi det!

2018/07

HELT FANTASTISKT!


Piteå levererade och Örebro exploderade!

Sitter ni ner?


Det blev hela 46 stycken hundar anmälda till Örebro! Och 25 hundar till Piteå! Helt fantastiskt! Tack så mycket! Det ska bli så roligt att träffa er alla!


2018/07

RESULTAT GÄLLIVARE, ALFTA OCH BORÅS


Resultaten ligger ute på utställningsresultat och så hittar du bild ifrån Borås här.


Stort grattis till alla fina resultat! Vilket år Lhasorna har i de stora ringarna, vi är så glada för allas skull!

2018/06-

2018/06

MEDLEMSMÖTE I PITEÅ


Efter våran utställning i Piteå den 13 juli grillar vi tillsammans i anslutning till utställningsplatsen. Var och en tar med sig vad den vill grilla och valfri dryck. Aktiviteter som vi anordnar hittar du här!

2018/06

TOPPLISTAN & RESULTAT


Resultat för utställning i Vännäs den 16 juni hittar du här.

Dessutom är topplistan uppdaterad. Se hur din hund ligger till här!


2018/06

NY CHAMPION


Ny champion i Championatgalleriet. Stort grattis!

Vill din hund också vara med? Gammal som ny titel - skicka din bild tillsammans med titel samt namn och reg nummer på hunden till hemsida@lhasaapsoklubben.se

2018/06

RESULTAT VÄNERSBORG & LEKSAND


Resultaten ifrån utställningarna i Vänersborg och Leksand helgen den 9-10 juni hittar du här.


Bilder därifrån hittar du på den nya sidan med bilder ifrån utställningar. Där hittar du även en bild ifrån Malmö i mars! Stort grattis till alla fina resultat!.

2018/06

ANNONS MEDLEMSBLAD

Du kan fortfarande skicka in din annons till nästa medlemsblad!


Färdigt annonsmaterial skickas som jpeg filer, filnamnet ska alltså sluta på .jpg eller .jpeg. Ange gärna kennel eller hundnamn i ämnesraden på e-posten. Kontakta Anna Tommila, tidning@lhasaapsoklubben.se


Pris 200kr för medlem 995kr för icke medlem/företag. Betalning sker till bankgiro 5413-1883.

Ange ditt namn samt annons på betalningen.


Sista dag att skicka in din annons är den 8 juni och annonsen ska betalas innan den 15/6 2018.

2018/06

DAGS ATT ANMÄLA TILL PITEÅ & ÖREBRO!


Sista anmälningsdag är 19 juni för Piteå och 26 juni för Örebro. Betalningen kan vänta tills efter lönen kommit, för sista betalningsdag är först den 29 juni.


Anmäler gör du här!


2018/05-

2018/05

TOPPLISTAN 2018


Topplistan är uppdaterad med rykande färska resultat, de senaste är ifrån helgen 26-27 maj.

2018/05

RESULTAT RALLYLYDNAD & NY TITEL


Resultat från Timrås BHK ligger nu ute här.

Och det resultatet ledde även till en ny titel, du hittar bilden i championatsgalleriet.


2018/05

INFORMATION OM GDPR


Från och med den 25 maj kommer dina personuppgifter hanteras av oss gällande den nya lagstiftningen GDPR. Läs mer på den nya sidan som ligger under Om Klubben.


2018/05

MEDLEMSMÖTE SvKTR


Information om SvKTRs medlemsmöte 3 juni i Piteå hittar du under sidan aktiviteter.

2018/05

TOPPLISTAN 2018 OCH

UTSTÄLLNINGSRESULTAT


Nu är topplistan uppdaterad med resultaten ifrån Tånga Hed.

På sidan för Tånga Hed hittar du både utställningsresultat och bilder.

Och på utställningsresultat hittar du resultat ifrån SvKTRs utställningar i Tånga Hed.


2018/05

NY CHAMPION


Ny champion i Championatgalleriet. Vill din hund också vara med? Gammal som ny titel - skicka din bild tillsammans med titel samt namn och reg nummer på hunden till hemsida@lhasaapsoklubben.se


2018/05

PM TÅNGA HED 2018


Nu hittar du PMet för Tånga Hed på utställningens sida.


Missa inte att efter bedömningen är avslutad är tanken att hålla ett litet medlemsmöte för de som är på plats. Vi hoppas att vädret är med oss så att vi kan sitta utomhus. Om alla tar med sig något att äta och dricka, så hoppas vi på trevlig samvaro, tända grill och umgås.

Väl mött!

2018/05

RESULTAT RALLYLYDNAD


Resultat från Njurundas BHK ligger nu ute här.


2018/04-

2018/04

TOPPLISTAN 2018


Nu är topplistan uppdaterad med resultaten ifrån Västerås.


2018/04

RESULTAT VÄSTERÅS


Nu finns resultatet för utställningen i Västerås HÄR.

2018/04

BLI MEDLEM


Nu är det ännu enklare att bli medlem! Du fyller i uppgifterna på den här sidan och sen märker du betalningen med medlem och ditt namn. Gäller även för dig som vill ge bort ett gåvomedlemskap.


2018/04

RESULTAT RALLYLYDNAD


Nu hittar du resultat på Andra tävlingsgrenar. Där kommer resultat från andra grenar att finnas i framtiden.


2018/04

PRIMADOG


Ni har väl inte missat våran fantastiska fodersponsor PrimaDog?

De erbjuder högkvalitativa torrfoder samt våtfoder och dessutom hittar du både godis och tuggben hos dem. Så här finns verkligen något för alla! 
Du kan läsa ännu mer på deras hemsida som du hittar här!

2018/04

ÅRSMÖTESPROTOKOLL 2018


Nu hittar du protokollet för årets årsmöte under Om Klubben. Där hittar du även årsmötetsprotokoll från föregånde år.

Protokollet ligger även på medlemsidan Styrelseprotokoll.


2018/04

UPPDATERAD VALPHÄNVISNING


Ännu en valp söker ett nytt hem!

Nu finns det valpar från 3 kennlar publicerade på valphänvisningssidan. Är du intresserad finns kontaktuppgifter till uppfödarna här.

2018/04

TÅNGA HED 2018


Imorgon den 16 april är det sista anmälningsdag för utställningen i Tånga Hed! Betala behöver du inte göra förr än den 30 april, då sista betalningsdag är.


2018/04

ANMÄLAN TÅNGA HED 2018


Nu är det drygt en vecka kvar innan anmälningstiden går ut för utställningen på Tånga Hed torsdagen den 10 maj (Kristi himmelsfärdsdag). Den arrangeras i samband med SvKTRs två dagars utställning 11-12 maj. Domare är Markus Gisslén och på SvKTRs utställningar Åke Cronander & Sonny Ström.

På söndagen den 13 maj arrangerar Skaraborgs Kennelklubb en Nordic utställning i Lidköping och domare där är Linda Mills, Irland.


Sista anmälningsdag till våran utställning är den 16 april och sista betalningsdag den 30 april!


Varmt välkomna!

2018/04

LETAR DU VALP?


Nu finns det två kullar publicerade på valpsidan. Ta kontakt med uppfödarna om du är intresserad!


2018/04

SUNDSVALL 2018


Nu finns resultat från utställningarna i Sundsvall att hitta HÄR


Du hittar ännu fler bilder från våran egen utställning i Klass Arena i Söråker på sidan för Sundsvalls utställningen och den sidan hittar du här.

2018/04

RESULTAT & TOPPLISTA 2018


Nu finns resultatet från Malmö INT på utställningsresultats sidan.


Dessutom har vi fått den första topplistan för året. Den hittar du HÄR och den kommer att uppdateras löpande efter utställningarna under året.


2018/03-

2018/03

RESULTAT & NYA CHAMPIONS


Resultat från SvKTRs utställning i Eskilstuna hittar du HÄR, där finns numera även länkar till äldre resultat som funnits på den gamla hemsidan.


På 2018s årsmöte ändrades reglerna för klubbchampionatet. En av de stora skillnaderna är att man numera behöver 2, istället för 3, klubbcert för att bli champion. Om man tidigare tagit två klubbcert och uppfyller resterande regelkrav tillhandahåller man klubbchampionat retroaktivt.

Detta gör att vi för närvarande har 20 hundar som är klubbchampion och dessa hittar du naturligtvis på sidan för klubbchampions.

Diplomen för de hundar som fått championatet efter regelbytet kommer att skickas ut så småningom.


Saknas det bilder eller information om din hund?

Skicka då in detta till hemsida@lhasaapsoklubben.se

2018/03

SvKTR INFO TÅNGAHED


Då det blivit svårare att tigga till sig priser från företag och affärer provar vi denna typ av sponsring istället. Vill/kan du som kennelägare/privatperson eller företag skänka peng eller föremål till utställningen? Som uppskattning får du ditt namn/kennel/företag publicerat i katalogen. Arrangören måste själv få avgöra var din gåva mest behövs, som utställningspris eller lotterivinst.


Vill du stödja SvKTR med ditt bidrag kontakta Susanne Fhyr på messenger eller mobil 070-3881320. Vi ser gärna att ditt bidrag kommer oss tillhanda senast den 10 april. Detta då vi måste ha tid på oss att sammanställa och komplettera priserna/vinsterna.

2018/03

LAK UTSTÄLLNING


Som ni säkert dessutom vet så sätter vi ju stort värde på all sponsring vi kan få till våra LAK utställningar. Både som priser till deltagare samt lotterier. Så vill du sponsra med något, stort som smått, är allt välkommet. Kontakta i så fall antingen utställningskommittén eller kontaktpersonen för den utställning du vill gynna. Att ni blir omnämnda och tackade är en självklarhet!

2018/03

NY MEDLEMSIDA

På den nya medlemssidan hittar du information samt kontaktuppgifter som rör klubben.


Protokoll från 2017 finns nu uppladdade på sidan Styrelseprotokoll. Resterande kommer att fyllas på så småningom och årets protokoll kommer att publiceras så snart de är justerade.

2018/03

LÄNK TILL DNA TEST


Nu hittar du en länk till det nya DNA testet under Avel. Klicka på knappen så kommer du till en sida med en massa matnyttiga länkar. Våran ras är ju en av de friskare, och så vill vi ju självklart fortsätta ha det!

Mer information om DNA testet kommer vi att publicera lite senare.

2018/01-

2018/01

NY HEMSIDA?


Behöver du uppdatera ditt fönster ut i världen? Är du less på gamla redigeringsverktyg? Vill du ha mycket för pengarna?


Klubben har använt one.com till den nya hemsidan. One använder sig av ett lättjobbat hemsideprogram. Du behöver inte kunna någonting själv, allt finns i mallarna som ingår! Du har dessutom möjlighet till olika prenumerationer beroende på hur många sidor du vill ha på din hemsida.


http://one.me/svapnbdg

Och om du använder den här länken får du 120kr i rabatt. Och ännu bättre, du ger klubben 120kr i rabatt om du startar ett konto via länken! Klubben kan få in hur mycket pengar som helst att använda att betala sin hemsida med. Pengar som vi kan lägga på roligare saker!

Det låter väl som en bra deal...?


Kontakta Johanna Magnusson om du känner att du behöver hjälp!