Tånga Hed 2019

Varmt välkommna till Tånga Hed!

Den 2 junij anordnar vi utställning på Tånga Hed i Vårgårda.

På den här sidan hittar du allt som rör utställningen;

annons, sponsorer, PM samt resultat och bilder efter utställningen.

Anmälningsavgiften sätts in på Lhasa Apso Klubbens bankgiro:

Märk betalningen med utställningsplats, antal hundar samt

hundens registreringsnummer om du betalar åt någon annan.

IBAN: SE08 8000 0815 8800 3030 6310

Domarpresentation

Här kan du läsa Isabelle Thévenon-Whirs

egna ord på engelska tillsammans med bilder,

eller så kan du läsa översättningen nedanför.

Mitt namn är Isabelle Thévenon-Whir och jag bor mitt i Frankrike med en fransk bulldogg och en Belgisk Vallhund som min man äger. Vi är båda FCI domare, men jag har tyvärr inte längre tid för den pälsvård som krävs för att ha en långhårig pälshund. Mitt hjärta är definitivt tibetanskt! Jag har ägt flertalet Tibetanska Terriers och var aktiv inom rasen i Schweiz, där jag bodde i 25 år. Jag var ordförande för den schweiziska Tibetanska Terrier klubben i fyra år och jag dömer rasen sen 2008. Jag dömde faktiskt rasen på European Dog Show i Geneve 2013.

Under tiden välkomnade jag en tuff men charmerande Lhasa Apso som hette Spot, som väldigt snabbt blev chef hemma! Spot var säkert den mest välkända Lhasan på de franska hundutställningarna. Han lämnade oss förra året efter 15 år.  2010 blev jag internationell FCI domare för Tibetansk Terrier, 2013 för frallorna, 2014 för Saint Bernard, 2017 för Belgiska Vallhundar och Schipperke och 2018 för Dogue de bordeaux. Jag dömer Mastino napoletano på nationella utställningar. I tre år var jag ansvarig för en utställning och jag har arrangerat flertalet klubbutställningar. 2009 och 2017 var jag med i Swiss Organising Comitee of the World Union of Saint-Bernardo, till och med ansvarig för domare i den senaste. 2017 så blev jag fransk FCI domare. Jag är också väldigt involverad i Junior handling och är även domare för den disciplinen.  Det är en stor ära att få döma i Sverige och jag vill verkligen tacka kommittén och alla personer som är inblandade i utställningen.